المقادير
حوالي نصف كيس لسان العصفور او حسب عدد الاشخاص
كمية من كبد الدجاج والقوانص الغير مطهية
ملعقتين كبيرتين صلصة طماطم
بصلتين او اكتر مبشروتان
كمية من الزيت تكفي لتحمير البصل
ملح
فلفل اسود
فلفل ابيض
2التحضير
اول شي نحمر البصل في صينية الي ان يصبح لونة اصفر وخلي بالك بس يصفر من غير ميحمر وبعدين نضع علية الكبد والقوانص مقطعة مكعبات والتوابل الي ان الكبد والقوانص ينزل مية وبعدين يشرب الماي مرة تانية
وبعد ذلك نقوم بتصفية الزيت عشان نحمر فية لسان العصفور لان لو استخدمنا زيت اخر راح يكون جدا مليء بالزيت
وبعد تحمير لسان العصفور نضع علية الخليط السابق من البصل والكبد والقوانص
ثم ندوب ملعقتين الصلصلة في شوربة دجاج او مية ثم نضيفهم للسان العصفور ونضيف كمية من الماء ويفضل شوربة مداب فيها مكعبين مرقة دجاج تم نضعة علي البوتاجاز من اعلي لين يشرب الماي ثم ندخلة الفرن ونفغطية لين يستوي ويقدم في صينية البايركس او طاجن فخار وبالهنا والعافية